MIJN HOUTEN VLOER / DUOPLANK

Een duoplank is een zeer stabiele houten planken vloer met minimale werking van het hout. Het is een massief eiken toplaag van 4 mm dik op een berken multiplex onderlaag. De totale dikte van deze houten vloer is 16 mm. De lengtes variëren tussen 220-245 cm waarvan circa 5% kort.

Een duoplank, ook wel bekend als multiplank, 2-laags of meerlaags parket of combiplank, is opgebouwd uit een massief eiken houten toplaag op een onderlaag van hoogwaardig berken multiplex. De massief eiken houten toplaag kan worden afgewerkt met (hardwax)olie, was of lak en kan probleemloos geschuurd en opnieuw bewerkt worden. Er ontstaat door de gelaagde opbouw van de houten vloer een zeer stabiel geheel. Deze samengestelde houten vloer is daardoor veel minder gevoelig voor wisselingen van de luchtvochtigheid. Een multiplank kan zowel zwevend als vast verlijmd gelegd worden. De eiken houten vloeren zijn in diverse kleurmogelijkheden, sorteringen en breedtes (tot wel 22 cm!) te verkrijgen. Mijn houten vloer.nl kan elke houten vloer afstemmen op contactgeluid-dempende eisen. Wanneer je in jouw etagewoning moet voldoen aan geluidsreducering van 10 dB kies dan voor de speciale TNO-gekeurde ondervloer. Ook zijn deze eiken vloerplanken uitstekend te combineren met vloerverwarming mits ze vast verlijmd worden.

 

ONDERVLOER

Een goede ondervloer werkt isolerend en geluiddempend. Je ontvangt gratis tape bij de ondervloer. Wanneer je de vloer zwevend legt en dus niet vast verlijmd op de betondekvloer, moet er altijd een ondervloer onder. Je kunt bij ons kiezen tussen de Silencio ondervloer van 2,8 mm dik (€ 37,50 per rol van 7,5 m2) of de Heatfoil ondervloer voor in een appartement. Deze is 1,2 mm dik en voldoet aan de wettelijk norm van geluidsreductie 10dB (€ 75,00 per rol van 15 m2). Het aantal m2 wordt automatisch gecorrigeerd naar verpakkingseenheid.

Controleer de vochtigheid van de bouwkundige ondervloer. De maximale vochtigheidsgraad voor de ondervloer van beton/zandcement is maximaal 2% vocht en een anhydrietvloer maximaal 0,5% vocht. Zijn deze waardes niet goed dan mag de houten vloer nog niet gelegd worden! Zorg ook dat er geen (of geen mogelijkheid tot) optrekkend vocht is.

Bij het vast verlijmen van de duoplanken moet de ondervloer 100% vlak zijn. Hoogteverschillen van meer dan 3 mm per strekkende meter lengte dienen uitgevlakt te worden. Bij het zwevend leggen kan de ondervloer kleine oneffenheden opvangen.

 

PLINTEN

Met een plint werk je jouw vloer mooi af. Je kunt kiezen uit een MDF-plint van 7 of 9 cm hoog. Deze plinten zijn in RAL-kleur 9010 voorgelakt. Deze strakke plint is 15 mm dik en een beetje afgerond aan de bovenzijde. Het aantal meter wordt automatisch gecorrigeerd naar standaard lengte van 244 cm.