TECHNISCH ADVIES

VLOERVERWARMING

Een houten vloer in combinatie met vloerverwarming/koeling is vaak een prima combinatie voor aangenaam woongenot.  Houten vloeren en vloerverwarming gaan tegenwoordig uitstekend samen. De eigenschappen van het hout en de opbouw van de houten vloer bepalen of deze geschikt is en of de houten vloer als hoofdverwarming of als bij-verwarming kan fungeren. Voor optimaal rendement van de vloerverwarming in combinatie met de houten vloer is technisch advies essentieel. Bij opmerkingen op het bestelformulier kun je aangeven dat je de vloer wilt leggen op vloerverwarming (warm water-systeem). Wij mailen je dan het opstook protocol voor de vloerverwarming toe.

 

BETONDEKVLOER

De aanwezige (betonnen) ondervloer moet bij vaste verlijming stoot- en trekvast zijn. Deze betondekvloer moet uiteraard ook droog zijn.

Controleer de vochtigheid van de bouwkundige ondervloer. De maximale vochtigheidsgraad voor de ondervloer van beton/zandcement is maximaal 2% vocht en een anhydrietvloer maximaal 0,5% vocht. Zijn deze waardes niet goed dan mag de houten vloer nog niet gelegd worden! Zorg ook dat er geen (of geen mogelijkheid tot) optrekkend vocht is.

Bij het vast verlijmen van de duoplanken moet de ondervloer 100% vlak zijn. Hoogteverschillen van meer dan 3 mm per strekkende meter lengte dienen uitgevlakt te worden. Bij het zwevend leggen kan de ondervloer kleine oneffenheden opvangen.

 

LUCHTVOCHTIGHEID IN DE RUIMTE

De relatieve luchtvochtigheid in de ruimte is van invloed op de werking van hout en dient altijd tussen de 45% en de 70% te liggen.