F.A.Q.

Meest gestelde vragen aan Mijn duoplank.nl

Heeft mijn duoplank nog onderhoud nodig?

Door de afwerking met hardwaxolie is deze houten vloer maximaal beschermd tegen vuil, vocht en vlekken. Maar afhankelijk van de mate van belasting zal het gebruik van de vloer toch het nodige onderhoud met zich mee brengen. Je ontvangt een GRATIS onderhoudsproduct passend bij jouw persoonlijke vloer.

Is een kleur bij schuren of schaven anders?

Kies je voor schuren i.p.v. schaven dan is de witte kleurolie duidelijk zichtbaar! Op de kleurstalen is beide bewerking te zien i.c.m. een witte kleurolie.

Is géén vellingkant ook mogelijk?

Het is niet mogelijk om een duoplank te bestellen zonder vellingkant of zonder krabnaad.

Wat is het verschil in prijs tussen sortering A/B en A?

Mijn duoplank.nl levert uitsluitend A-kwaliteit Europees eiken. Daarbinnen is een selectie mogelijk van noesten en andere subtiele hout-kenmerken. Het prijsverschil tussen Rustiek A/B en Rustiek A is € 6,- per m2. Bij Rustiek A zijn met name de noesten kleiner.

Kan deze duoplank ook vast verlijmd worden?

Een duoplank kan uiteraard ook vast verlijmd worden op de betondekvloer. Deze moet dan wel trekvast, vlak en schoon zijn. I.c.m. vloerverwarming (op basis van warm water) moet de duoplank altijd  vast verlijmd worden voor een goed rendement.De Pallman P8 oplosmiddel- en watervrije 2 componenten pu-lijm is een uitstekende lijm en voldoet aan de VOS-regelgeving. Deze lijm is eenvoudig te bestellen tijdens de bestelprocedure.

Wat is een gerookte vloer?

Eiken is een van de weinige houtsoorten die gerookt kan worden omdat het looizuur bevat. Des te meer looizuur het hout bevat  des te donkerder het hout kan verkleuren.  Je kunt kiezen uit 1x of 2x gerookt. Het verschil is de tijd dat de vloer in de rookkamer heeft gelegen. Door te kiezen voor roken i.c.m. een kleurolie krijg je een mooie warme ondertoon van de kleur.

Wat is het borstelen van het hout?

Met het borstelen van de houten vloeren wordt het zachte hout tussen de hardere houtnerven weggeslagen. De houtnerven worden hierdoor nog duidelijker zichtbaar. Het gevolg is; houten vloeren met een hele duidelijke houttekening. De kleuren N8 en N9 zijn beide licht geborsteld.

Wat is het verschil tussen schuren en schaven?

Bij de bewerking van de bovenzijde van de duoplank kun je kiezen tussen schaven of schuren. Bij geschaafd hout is het hout machinaal glad gemaakt door een schaaf. Dit zorgt ervoor dat het goed te bewerken is en geeft een iets ruwere uitstraling. Bij schuren wordt het hout oppervlakte nog fijner en gladder machinaal geschuurd. Kies je voor de verouderde bewerking dan is de duoplank altijd geschuurd.

Wat is een krabnaad?

Voor de bewerking van de zijkant van de duoplank kun je kiezen uit een mooie strakke vellingkant of een krabnaad. Een gekrabde naad is robuuster en geeft de vloer een verouderde uitstraling.

Welk eikenhout wordt gebruikt voor de duoplank?

Mijn duoplank.nl levert uitsluitend A-kwaliteit Europees eiken. Daarbinnen is een selectie mogelijk van noesten en andere subtiele hout-kenmerken.

Wat is de levertijd van de vloer?

Binnen 17 werkdagen leveren wij de vloer netjes verpakt bij je thuis op de begane grond. Onze bezorgdienst weet wat zij vervoert en zorgt voor een correcte aflevering. Wanneer er sprake is van een etagewoning bezorgen wij tot in de hal. Je kunt er ook voor kiezen de vloer op afspraak af te halen bij onze depot in Sevenum. Vink het vakje bij Ophalen aan tijdens de bestelprocedure.

In welke breedte is de duoplank verkrijgbaar?

De duoplank is 16 mm dik met een eiken toplaag van 4 mm. De lengtes variëren tussen 220 – 245 cm, waarvan circa 5% kort. Je kunt kiezen uit drie breedtes, namelijk 18 cm, 20 cm of 22 cm breed.

Wat is het minimaal aantal af te nemen m2?

Het minimaal aantal af te nemen is 30 m2. Maak gebruik van de handige meetinstructie. Bestel 5% extra i.v.m. eventueel zaagverlies.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden wanneer ik een eiken duoplank wil bestellen?

Mijn duoplank.nl biedt de mogelijkheid om vooraf te betalen via iDEAL of overboeking. Ook kun je er voor kiezen om de vloer onder rembours te laten verzenden. De betaling is dan volledig achteraf en kan contant worden voldaan. Hier geldt wel een meerprijs voor van € 25,00. Alle prijzen die worden genoemd bij mijn duoplank.nl zijn inclusief 21% BTW.

Ik wil de vloer laten bezorgen. Wat zijn dan de kosten voor levering?

e kunt je houten vloer laten bezorgen of afhalen in Sevenum (Noord-Limburg). Tijdens de bestelprocedure kun je kiezen voor bezorgen of ophalen.

De bezorgkosten zijn GRATIS binnen Nederland (Waddeneilanden en België in overleg). Na de bestelling nemen we contact met je op om de leverdatum en het tijdstip af te stemmen. Bij calamiteiten kun je ons altijd bereiken om de levering aan te passen. Deze contactgegevens ontvang je bij de opdrachtbevestiging.

Binnen 17 werkdagen leveren wij de vloer netjes verpakt bij je thuis op de begane grond. Onze bezorgdienst weet wat zij vervoert en zorgt voor een correcte aflevering. Wanneer er sprake is van een etagewoning bezorgen wij tot in de hal.

Je kunt er ook voor kiezen de vloer op afspraak af te halen bij onze depot in Sevenum. Vink dan het vakje bij ophalen aan tijdens de bestelprocedure.

Staat jouw vraag hier niet bij, mail deze gerust naar info@mijnhoutenvloer.nl.