VOORWAARDEN & GARANTIE

Algemene Voorwaarden Mijn houten vloer.nl

Alle genoemde bedragen zijn inclusief 21% BTW.

De minimale hoeveelheid af te nemen is 30 m2 vloer.

De overeenkomst komt tot stand wanneer de klant een bestelling heeft afgerond. De klant ontvangt vervolgens een bevestiging per mail waarin de order en de verdere contactgegevens van Mijn houten vloer.nl vermeld staan.

GARANTIE

Mijn houten vloer.nl geeft een garantie van 10 jaar op uitsluitend de geleverde houten vloerdelen en dus niet op het arbeidsloon, bijkomende materialen en andere vervolgschade, tot 10 jaar na factuurdatum.  De garantie is een aanvulling en geen uitsluiting van de aan de consument wettelijke toekomende rechten. Mijn houten vloer.nl is een webshop van Verhaag Parketvloeren, een ruim 110-jaar vertrouwt familiebedrijf wat o.a. gespecialiseerd is in traditioneel parket, pvc-vloeren en duoplanken. Onze klant mag van ons verwachten dat wij vakkundig, eerlijk en professioneel adviseren en kwaliteit leveren.

De 10 jaar garantie op de vloeren van Mijn houten vloer.nl vervalt in bepaalde gevallen. Bijvoorbeeld wanneer de vloer niet op de juiste manier wordt opgeslagen, gelegd en/of onderhouden. Hieronder vind je een aantal belangrijke aanwijzingen en aandachtspunten voor het opslaan, leggen en onderhouden van de vloer. Lees deze aanwijzingen aandachtig door voordat je de vloer gaat leggen.

 • De vloerdelen moeten minstens 48 uur acclimatiseren in de ruimte waarin de vloer gelegd wordt.
 • Hout leeft en heeft daardoor te maken met rek en krimp. Als de luchtvochtigheid van een ruimte gedurende langere tijd niet in orde is, kan dit leiden tot onherstelbare schade aan uw vloer.
 • De houten vloer moet gelegd en gebruikt worden in een omgeving waar de luchttemperatuur constant tussen 17 – 23°C en de relatieve luchtvochtigheid constant tussen 45 – 70% is.
 • Wij adviseren de relatieve luchtvochtigheid te meten met een hygrometer en indien nodig een luchtbevochtiger in te zetten om tot de juiste luchtvochtigheidsgraad te komen. Controleer regelmatig de luchtvochtigheid. Als bijvoorbeeld de relatieve luchtvochtigheid gedurende de winterperiode in een ruimte onder de 45% komt, zul je moeten zorgen voor kunstmatige luchtbevochtiging om schade aan de parketvloer te voorkomen. Dit kan ook het geval zijn bij ruimten die voorzien zijn van airconditioning. Doordat een houten vloer te maken heeft met rek en krimp kunnen er haarscheurtjes ontstaan. Dit is niet te voorkomen en hoort bij het product.
 • Controleer ook de vochtigheid van de ondervloer. De maximale vochtigheidsgraad voor de ondervloer van beton/zandcement is maximaal 2% vocht en een anhydrietvloer maximaal 0,5% vocht. Zijn deze waardes niet goed dan mag de houten vloer nog niet gelegd worden! Zorg ook dat er geen (of geen mogelijkheid tot) optrekkend vocht is.
 • Bij het vast verlijmen van de duoplanken moet de ondervloer 100% vlak zijn. Hoogteverschillen van meer dan 3 mm per strekkende meter lengte dienen uitgevlakt te worden. Bij het zwevend leggen kan de ondervloer kleine oneffenheden opvangen.
 • Onderlinge temperatuurverschillen in de houten vloer en regelmatige temperatuurwijzigingen kunnen de werking van de vloer negatief beïnvloeden, hierop wordt geen garantie gegeven.
 • Leg je de houten duoplanken vast verlijmd conform onze legvoorwaarden i.c.m. vloerverwarming let er dan op dat de maximale oppervlaktetemperatuur van de betondekvloer niet boven de 28 graden Celsius komt! De garantie komt dan te vervallen.
 • De houten vloer mag niet worden gelegd in onverwarmde of vochtige ruimten, zoals badkamers, sauna’s, wasruimten, in de open lucht, omdat daar het gevaar van binnendringen van vocht in de vloer niet kan worden uitgesloten. Leg je de vloer toch in een dergelijke ruimte, dan is dat altijd voor eigen risico.
 • Verder dient men in acht te nemen dat de oppervlaktecoating met hardwaxolie een beschermlaag voor de eronder liggende toplaag van hout is en onderhevig is aan normale slijtage. De slijtage van deze oppervlaktecoating valt niet onder de garantie. Normale slijtage door gebruik valt niet onder de garantie. In de olielaag zullen krassen komen, dit is normaal.
 • Voor het dagelijkse onderhoud adviseren we om regelmatig te stofzuigen of de vloer te vegen met een zachte bezem. Daarnaast is het van belang dat je het juiste onderhoudsproduct gebruikt en blijft gebruiken. Je ontvangt bij levering een gratis onderhoudsolie voor de vloer die past bij de afwerking van de gekozen duoplank. Het is belangrijk om altijd hetzelfde onderhoudsproduct te gebruiken.
 • De grootste bedreiging voor een houten vloer wordt veroorzaakt door water en zand. Water, zand of vuil van buiten dient onmiddellijk verwijderd te worden. Om de vloer hier tegen te beschermen is het aan te raden goede deurmatten te leggen die zand, vuil en vocht opnemen.
 • Meubilair of andere spullen die druk uitoefenen op de vloer moeten worden beschermd met vilt.
 • De vloerdelen kunnen onderling licht in kleur verschillen. Dit is een natuurlijke eigenschap van massief hout als basis.

Nadat de vloer geleverd is, staan wij nog steeds klaar voor eventuele vragen en/of opmerkingen. Mijn duoplank.nl is pas tevreden als jij dat ook bent! Wij hopen dat je lang plezier mag beleven aan deze unieke vloer, naar eigen ontwerp gemaakt!

Afbeeldingen, (technische) tekeningen, prijzen en maten van te leveren producten zijn zo nauwkeurig mogelijk weergegeven op de website. Mijn duoplank.nl is echter niet aansprakelijk voor (de gevolgen van) technische fouten en/of afwijkingen daarin.

zekervanjeaankoop

Als afdeling van Verhaag Parketvloeren zijn op alle orders de algemene voorwaarden van de Centrale Branchevereniging Wonen van toepassing. Lees hier de woonvoorwaarden CBW erkend 2017.

Op alle orders zijn de algemene voorwaarden van de Stichting Webshop Keurmerk van toepassing. Deze kun je hier downloaden.

BETALING

Tijdens de bestelprocedure wordt gevraagd om te kiezen voor

 1. a) volledige betaling vooraf via iDEAL of overboeking
 2. b) volledige contante betaling achteraf bij levering

Voor deze laatste optie wordt € 25,00 (inclusief BTW) extra aan rembourskosten in rekening gebracht.

LEVERING

Mijn houten vloer.nl zal zich inspannen om binnen de aangegeven termijn van 17 werkdagen te leveren. Echter de op de website genoemde levertermijnen gelden nimmer als fatale termijnen.

Indien een in orderbevestiging aangegeven levertijd evenwel met meer dan een maand wordt overschreden, is de klant gerechtigd de order middels een aangetekend schrijven te annuleren. De klant dient Mijn houten vloer.nl echter altijd in de gelegenheid te stellen alsnog binnen 10 dagen na de datum van het aangetekend schrijven te leveren.

Levering geschiedt uitsluitend aan de (eerste) voordeur, op de begane grond; eventueel verticaal transport dient door de klant zelf te worden verzorgd, en daarvoor draagt mijn houten vloer.nl geen enkele verantwoording. Bij een etagewoning leveren wij tot aan de hal van de begane grond.

Bezorgen is gratis binnen het vastenland van Nederland. Informeer naar de mogelijkheden tot bezorging op een eiland of in België.

Indien de klant niet aanwezig is op de afgesproken dag en het afgesproken tijdstip op het overeengekomen afleveradres of nalatig is met het verstrekken van informatie of instructies, noodzakelijk om te komen tot aflevering, zal het aangekochte product c.q. de aangekochte producten in overleg opnieuw worden aangeboden. Hiervoor worden her-leveringskosten berekend van minimaal € 75,00 (inclusief 21% BTW).

RETOURNEREN

Je kunt gebruik maken van het herroepingsrecht en het product binnen 14 dagen na leveringsdatum retourneren. Let er wel op dat de kosten voor terugzending voor eigen rekening zijn. Bovendien kan alleen een onbeschadigd product, indien mogelijk in originele verpakking, en in een zo oorspronkelijk mogelijke staat teruggestuurd worden. Uitsluiting van het herroepingsrecht is mogelijk voor producten die o.a. duidelijk persoonlijk van aard zijn.

Uiteraard kan het voorkomen dat je niet tevreden bent over het product. Wij hanteren de wettelijke regels van retourneren.

Dus kort samengevat:

 1. Volledige terugbetaling bij retournering. De consument heeft recht op volledige terugbetaling van alle kosten die hij heeft gemaakt om de bestelling geleverd te krijgen. Dit betekent dat hij ook de bezorgkosten of andere bijkomende kosten die hij heeft betaald terug moet krijgen als hij de bestelling in zijn geheel annuleert.
 2. Recht op annulering/ retourneren.Het recht om de aankoop te annuleren mag niet worden beperkt- om andere redenen dan de wettelijke.
 3. Retour- en crediteringstermijn.De consument heeft na de dag van ontvangst van het product 14 dagen bedenktijd. Vanaf het moment van annulering moet hij de aankoop binnen 14 dagen terugsturen. De webwinkel moet het bedrag binnen 14 dagen na het bericht van de annulering terugbetalen.
 4. Terugbetalen met zelfde betaalmiddel.De webwinkel mag alleen terugbetalen met een tegoedbon als de consument hiermee heeft ingestemd of zelf met een tegoedbon heeft betaald. Dit geldt ook voor online aankopen in de uitverkoop.

 

KLACHTEN OF PRODUCTIEFOUTEN

Mijn houten vloer.nl doet zijn uiterste best om je zo snel en goed mogelijk van dienst te zijn. Heb je toch een gegronde klacht, dan dien je deze zo snel mogelijk schriftelijk te melden. Je kunt een e-mail sturen naar de afdeling klantenservice met duidelijke omschrijving en waar nodig ondersteund met foto’s via info@mijnhoutenvloer.nl. Nadat je een ontvangstbevestiging van de klacht hebt ontvangen, nemen wij binnen 14 dagen contact met je op om alles naar tevredenheid op te lossen.

Je kunt uiteraard ook een brief sturen naar :

Mijn houten vloer.nl
t.a.v. de afdeling klantenservice
Horsterweg 38
5975 NB Sevenum

Een klacht over een product, dienst of service van Mijn duoplank.nl kan eveneens worden ingediend via een klachtenformulier van de website van de Stichting Webshop Keurmerk www.keurmerk.info

Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling. De Stichting Webshop Keurmerk staat garant voor de nakoming van de bindende adviezen van de Geschillencommissie Webshop conform de Algemene Voorwaarden Stichting Webshop Keurmerk.